Barion Pixel

3 termék

Szeretné, ha tisztább lenne otthonában a levegő? Ez könnyen megoldható egy praktikus légtisztítóval, melynek köszönhetően kristálytiszta és egészséges lesz a levegő a helyiségben.

A levegőben mikrorészecskék lebegnek, melyek megtapadnak a tüdőbolyhokban, irritálják a nyálkahártyát és még sok más kellemetlen dolgot is okoznak. Nem beszélve a szálló porról, amely az asztmások és porallergiások rémálma valamint a növényi pollenekről, melyek igencsak megkeseríthetik az arra érzékenyek hétköznapjait.

A szűréshez háromféle, háromrétegű alap HEPA filtert lehet variálni, van egy kék, ami egy univerzális szűrő, a zöld formaldehiddel átitatott, fejlesztett darab, illetve az utolsó variáns a lila, ami egy antibakteriális megoldás, baktériumok, penész, illetve atkák leölésére hivatott, ezt az asztmások fogják majd díjazni. Ezek egyébként a régebbi modellekbe is jók, így a visszafele kompatibilitás megmaradt.

A Xiaomi MI Air Puriefier légtisztító készülékek időzíthetőek, tehát állíthatják akkorra is, amikor nincsenek otthon, így akár maximális fokozaton is mehet.  Fogyasztásuk kimondottan alacsony, főleg az egyéb nagyfogyasztókhoz – klíma, mosógép, bojler, villanytűzhely – képest.

A Xiaomi légtisztító mindig felméri a klímát, amely körülveszi és ennek megfelelően számolja ki, hogy szükség van-e a tisztításra és milyen módon. Ha nem kíván bajlódni a beállításokkal, kapcsolja automata üzemmódra és az okos  berendezés a levegő összetételének kielemzése alapján testre szabja a teljesítményt. A különböző funkciók használata a modern távirányító használatával vagy mobiltelefonos applikációval is lehetséges.

A HEPA filter azaz szűrő a készülék lelke .

Mit szűr ki a levegőből?

Attól függ, hogy melyik szűrő van benne, mert többféle is létezik.

A kék az alap szűrő, amely eltávolítja a

  • port
  • szmogot
  • füstöt
  • szagokat
  • pollent
  • szőrt

Viszont még a kék színűből is többféle létezik, sőt, hogy bonyolultabb legyen a helyzet, két részből áll, egy külső és egy belső, de van zöld és lila szűrő is. A zöld már a formaldehidet is kiszűri, a lila pedig mindent, amit a többi, plusz a baktériumokat és penész spórákat is. Így mondhatni, hogy az jelenti a csúcsot, árban is, de minimálisan drágább, így megfontolandó a szűrő csere esetén.

A szűrőt időnként cserélni kell, melyet a levegő minőségétől függően 4-7 hónaponként . A szűrő állapotát jelzi nekünk az elején található kijelzőn is, illetve a Xiaomi Smart Home alkalmazásban is.